کودکان امروز با فناوریهای نوین چون تلویزیون، کامپیوتر، بازیهای کامپیوتری، تبلت، شبکههای اجتماعی و تلفنهای همراه روبرو هستند و وجود چنین تجهیزاتی در محیط اطراف کودکانِ در حال رشد میتواند در آیندهی آنها تأثیرات منفی به همراه داشته باشد.
ذبیح الله برجسته فیزیوتراپیست و رئیس هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران، شعبه یزد در خصوص مبحث کودکان و رایانه گفت: نتایج بررسی های انجام شده توسط محققان دانشگاه کالج لندن نشان داده است که کودکانی که بیش از چهار ساعت در روز تلویزیون تماشا میکنند خیلی بیشتر از سایر کودکان در بزرگسالی دچار حملهی قلبی میشوند.
وی ادامه داد: آسم، از بین رفتن تعادل هورمونی یا بلوغ زودرس، دیابت، استرس و ضعف سیستم ایمنی، بیخوابی، چاقی و اوتیسم از دیگر بیماریهایی است که در آینده به سراغ این کودکان خواهد آمد.
برجسته خاطرنشان کرد: درک زمان مفهومی است که بر اساس آن وقتی فردی به کاری مشغول است باید بتواند بگوید چه مدتی آن کار را انجام داده است. کودکان دبستانی توانایی درک زمان را ندارند، برخی والدین از این مسئله شکایت دارند که وقتی فرزندانشان با تبلت بازی میکند و آنها از آن میپرسند که چند ساعت است که با تبلت بازی میکنی کودک قادر به پاسخگویی نیست.
عضو هیئت مدیره سازمان نظامپزشکی میبد تصریح کرد: رشد و ارتباط بخشهای مختلف مغز کودک به شدت تحت تأثیر نوع فعالیتهایی است که وی در طول روز انجام میدهد و فعالیتهای دیجیتالی در کودکی، عامل بیماریهای مختلف در بزرگسالی میباشد.
به گفته این فیزیوتراپیست، کودکان پنج سالهای که ساعات طولانی را پشت رایانه مینشینند از درد کمر و درسنین نوجوانی ازانحراف ستون فقرات رنج میبرند.
وی عنوان کرد: استفاده بیش از حد از رایانه در کودکان شش سال به بالا نیز میتواند منجر به بروز بیماریها واختلالات عضلانی و مفصلی در آنها شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران، شعبه یزد در پایان یادآورشد: نتایج مطالعات علمی نشان می دهد کودکانی که زمان زیادی را مقابل رایانه سپری میکنند علاوه بر آسیب دیدگی کمر، دچار بلوغ زودرس میشوند.
> مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید
این خبر را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024